Tabăra de supravietuire

Vara ai ocazia de a participa la o tabără de supraviețuire organizată în Toplița la Cabana Farkas

Taberele pentru copii, la munte sunt concepute în așa fel încât să ghideze copiii în descoperirea naturii, să le crească încrederea în sine și să descopere importanța muncii în echipă. În tabăra de supraviețuire copiii vor învăța tehnicile importante de supraviețuire cum sunt: să acorde primul ajutor, să facă focul, să se orienteze în natură. Ca să fie și mai distractiv vom face baie la ștrandul termal Banffy, vom vizita cascada termală. Vom merge în drumeție până la Stâncile Coloape unde vom face un picnic. Puctul culminant al taberei reprezintă excursia de 2 zile în Munții Călimani, unde vom fi departe de civilizație vom admira frumusețea naturii. Tabăra de supravieţuire oferă copilului dumneavoastră posibilitatea de a sta cât mai mult în natură, de a desfășura o mulțime de activități (alpinism, jocuri de echipă, înot).

Programul taberei de supraviețuire

Cei care vin din Tîrgu – Mureș sau din zonă: călătorim cu trenul acompaniați de însoțitorul de grup. Întâlnirea are loc la gara CFR din Tîrgu – Mureș, în jurul prânzului la ora 13:50. Toată lumea trebuie să aibă în mod obligatoriu asupra lui/ei carnetul de elev, pe care o s-o predăm la sosire însoțitorului de grup. Cabana Farkas este la o distanță de 20 de minute de mers pe jos de la gară. Pentru cei care nu vin cu trenul (din alte localități sau alt județ) întâlnirea va avea loc la Cabana Farkas între orele 17:30 – 18:00. După ce toți participanții au sosit luăm prânzul la ora 18:00. Prima după-amiază a taberei este pentru a face cunoștință, pentru jocuri de formare și de dezvoltare a echipei. În zilele următoare o să avem programe în care educăm copii de ocrotirea naturii, acordarea de prim ajutor, lecții de orientare, condimentate bineînțeles cu bălăceală și jocuri tematice. Vom merge într-o excursie de 2 zile în munții Călimani cu înnoptare sub cerul plin de stele. Seară de seară protagonistul principal o să fie jocul și voia bună. Programele de după-masă includ vizitarea cascadei sau a altor obiective turistice. La fel, în funcție de vreme, în ultima seară a taberei o să punem cireașa pe tort cu un foc de tabără ce ajunge până la cer, cu muzică și dans. În ultima zi dimineața o să facem o evaluare a activităților din tabără, împachetăm și ne luăm rămas bun. Cei care pleacă cu trenul, pornesc la ora 14:40 din gara Toplița. Pentru cei care nu pleacă cu trenul: rugăm părinții ca să vină la Cabana Farkas între orele 13:00 – 14:00 pentru a-i lua pe copii.


Pe ape sălbatice (canyoning) cu rezervare pentru 8-10 persoane

Vara asta ai ocazia să participi la cea mai interesantă tură organizată de echipa Forcamp! Dacă ești pasionat de ape sălbatice, toboganuri, rapeluri și locuri ascunse, te invităm la o aventură de neuitat! Drumeția prin canionul Bicăjel ( Cheile Bicazului, jud. Harghita) nu necesită eforturi speciale, este ideală pentru începători, care vor să se distreze într-un peisaj spectaculos între tobogani și cascade nemaivăzute.

Ce este canyoning-ul?
Canyoningul se desfășoară printre stânci și văi înguste, într-un canion unde vei coborî pe firul apei. Acest sport cuprinde mai multe technici, cum ar fi alpinismul, mersul pe jos, înotarea și rapelul. Echipamentul adecvat (corzi statice, hamuri, carabiniere, coborâtoare, costume de neopren) este asigurat de către organizatori, iar activitatea se desfășoară în siguranță cu ajutorul unor ghizi profesionisti. Este recomandat celor peste 12 ani.

Informatii tabără

Cazare:

La Cabana Farkas, 7 camere, restaurant, living, baie, terasă, spațiu pentru foc de tabără, ciubăr, spațiu de joacă cu tobogan, perete de cățărare, tiroliană

Mese

Pensiune completă. Dimineața și seara ceai, la prânz apă sau suc natural. Între mese fructe.

Transport din Târgu-Mureș

Cu trenul

Programe

- drumeție de 2 zile în Munții Călimani (aprox 20 km)
- popas sub stele în Munții Călimani
- Offroad

Accesorii necesare

- rucsac 40 l
- sac de dormit (pt 10 grade)
- izopren
- ghete sau bocanci de tură
- pelerină de ploaie
- lanternă frontală
- pet 1 l
- busolă (opțional)

Număr profesori: 3

data taberei, pret

Tabără de supraviețuire 9-18 ani
2023-08-01 -> 2023-08-06
1450 1,305.00 RON

(24 locuri disponibile)

 

reduceri

 

Reducere pentru fraţi 10%
* reducerile nu se acumulează

Înscriere


fotografii

Înscriere în tabără