Tabăra de supravietuire

Pe urmele zânelor în Munții Călimani

Anul acesta ne reînnoim tabăra, îi așteptăm pe copiii cu un traseu nou, mai ușor, dar la fel de spectaculos! Scopul nostru este să aducem copiii mai aproape de natură, să-i introducem în mediul din jurul nostru. Vor învăța ce este comestibil în pădure, cum obții apă potabilă în pădure, ce plante medicinale ne vor înconjura în timpul drumeției noastre, cum să folosească corect o hartă și busola și cum să construiască un adăpost pentru noapte cu ajutorul conducătorilor noștri de tabără. Esența taberei de supraviețuire este însușirea acelor cunoștințe care educă, întăresc și în orice circumstanță conferă încrederea de sine. Dincolo de acestea te vei distra de minune și o să-ți faci prieteni pe viață. Recomandăm tabăra noastră pentru atât pentru începători, cât și pentru avansați de la vârsta de 8 ani, pentru tinerii care iubesc mișcarea și sunt interesați de natură. Pe durata taberei copiii o să devină nu doar mai căliți, dar și mai perseverenți, mai determinați și mai harnici. Copiii o să învețe să conlucreze în manieră eficientă atât în echipe mici, cât și în grupuri mari, să se adapteze și să fie mai disciplinați. Poiana Lungă din Munții Călimani este, de asemenea, o locație perfectă pentru începători, după 2 km de mers pe jos ajungem la locul nostru de campare.

Programul taberei

Cei care vin din Tîrgu – Mureș sau din zonă: călătorim cu trenul acompaniați de însoțitorul de grup. Întâlnirea are loc la gara mare CFR din Tîrgu – Mureș, în jurul prânzului la ora 13:50, pornim la 14.30. Cabana Farkas este la o distanță de 20 de minute de mers pe jos de la gară din Toplița. Pentru cei care nu vin cu trenul (din alte localități sau alt județ) întâlnirea va avea loc la Cabana Farkas între orele 17:30 – 18:00. După ce toți participanții au sosit luăm cina la ora 19:00. Prima după-amiază a taberei este pentru a face cunoștință, pentru jocuri de formare și de dezvoltare a echipei. În zilele următoare o să avem programe în care educăm copii de ocrotirea naturii, acordarea de prim ajutor, lecții de orientare, condimentate bineînțeles cu bălăceală și jocuri tematice. Vom merge într-o excursie de 2 zile în Munții Călimani cu înnoptare sub cerul plin de stele. În următoarele zile o să cunoaștem zona printr-o drumeție mică (6 km) până la cascadă termală. După prânz, ne facem bagajele împreună, asigurându-ne că nimic important nu rămâne la cabană, apoi ne pregătim pentru înnoptarea în Munții Călimani. În prima zi a drumeției către Poiana Lungă, mergem cu mașina spre Răstolița. După doar 2 km de mers pe jos, destinația noastră principală, Poiana Lungă se deschide în fața noastră. Aici este locul nostru de campare, unde gătim un gulaș împreună cu copii și ne pregătim pentru noapte. Vizităm legendarul Tăul Zânelor, care se află la 2 km de tabără dus-întors. A doua zi dimineața pornim spre Vârful Bistriciotul din apropiere (1990 m), ceea ce înseamnă o plimbare de 6 km până acolo și 6 km înapoi. După aprox. 3 ore de mers vom ajunge în vârf, unde ne vom bucura de o priveliște minunată. Revenind în tabăra de bază, după o scurtă odihnă mergem la mașini (2 km) și ne întoarcem la Cabana Farkas. Întoarcerea acasă este urmată de cină, penultima zi este de relaxare, ceea ce înseamnă o bălăceală binemeritată la strand, încununat de punctul culminant al serii, petrecerea. În ultima zi, nu mai rămâne decât evaluarea taberei, iar după prânz, la 14:15, vom lua trenul înapoi spre Târgu Mureș. Sosirea în gara mare CFR este așteptată la ora 18.30 seara.


Informatii tabără

Cazare:

La Cabana Farkas, 7 camere, restaurant, living, baie, terasă, spațiu pentru foc de tabără, ciubăr, spațiu de joacă cu tobogan, perete de cățărare, tiroliană

Mese

Pensiune completă. Dimineața și seara ceai, la prânz apă sau suc natural. Între mese fructe.

Transport

- Trebuie asigurat de către părinți

Programe

- drumeție de 2 zile în Munții Călimani (aprox 20 km)
- popas sub stele în Munții Călimani
- Offroad

Accesorii necesare

- rucsac 40 l
- sac de dormit (pt 10 grade)
- izopren
- ghete sau bocanci de tură
- pelerină de ploaie
- lanternă frontală
- pet 1 l
- busolă (opțional)

Număr profesori: 3

data taberei, pret

 

reduceri

 

Reducere pentru fraţi 10%
* reducerile nu se acumulează

Înscriere


Înscriere în tabără