Tabăra cu biciclete

Descoperă pe două roți castelele județului Mureș!
Să descoperim împreună frumusețile județului Mureș și ale Munților Gurghiu, adică Valea Regilor... toate ocrotind natura, pedalând pe bicicletă!

Vă invităm la un tur neobișnuit cu bicicleta care vă va ajuta să cunoașteți priveliștile naturale uitate ale văii Mureșului, celebrele castele ale foștilor grofi, toate colorate cu activități precum călărie sau jocuri de socializare. Te-ai întrebat vreodată cât de bine ar fi să mergi pe bicicletă în timp ce admiri frumusețea naturii? Vrei să cunoști caracteristicile locale, dar nu vrei să mergi pe drumul principal dintre mașini? Vino cu noi, echipa noastră cunoaște drumurile ascunse, pe care ne putem bucura garantat de ciclism. Departe de zgomotul orașului ne bucurăm de frumusețea naturii. Alege tabăra potrivită vârstei tale, nu rata o excursie atât de unică!

Programul taberei de biciclete

În prima zi la ora 10.00 plecăm din Târgu Mureş de pe malul Mureșului în direcţia Glodeni. Vom vizita castelul "Máriaffi Lajos" din Sângeorgiu de Mureș. Continuăm drumul pe malul Mureșului până la Voivodeni unde vom fi cazați la Castelul Zichy, unde seara vom călări. Pedalăm aprox 30 km în prima zi. A doua zi pornim spre Gornești unde vom vizita Castelul Teleki. Mai târziu ne îndreptăm spre Gurghiu unde vom vedea vechea cale ferată a ȘTREC, care este cunoscută de puțini. Vegetația sa este unică datorită solului sărat, iar pe parcurs vizităm deopotrivă lacurile și dealurile sărate. Nu ratăm nici Rezervația Mociar, cea mai veche pădure din România, unde cel mai bătrân copac are 720 de ani. În Ibănești vizităm atracții turistice: precum mașina de spălat ecologică construită pe pârâu, care ar fi declarat patrimoniu UNESCO, sau muzeul vânătorilor. Distanța parcursă este de aprox 55 km. Vom dormi în internatul Colegiului Silvic din Gurghiu. Trezindu-ne în a treia zi, vom vizita și castelul Rákóczi-Bornemissza, parcul dendrologic, care este unul dintre cele mai vechi parcuri istorice din Transilvania. De aici ne îndreptăm spre Glăjărie, apoi spre Idicel prin dealuri. Ajungem în Brâncovenești, vizităm Castelul Kemény, una dintre caracteristicile renașterii transilvănene. Drumul nostru prin Aluniș ne duce la Sebeș, unde vom fi găzduiți într-un mediu fabulos. Toată ziua pedalăm aprox. 38 km. În a patra zi Reghin este destinația noastră. În Ideciu de Jos mergem la ștrand, unde facem o bălăceală în apă sărată, după care ne cazăm. Distanța parcursă este de 30 km. În ultima zi luăm direcția acasă din Reghin. Drumul până la destinație este de 36 km. În timpul turului vom parcurge în total 200 km, bagajele noastre vor fi duse cu mașina. Cazarea este asigurată în pensiuni locale, cu mese calde dimineața și seara și mese reci sau calde în timpul zilei.

 

Informatii tabără

Cazare:

cazare 4 nopți pe valea Mureșului

Mese

Pensiune completă. Dimineața și seara ceai.

Transport

- Asigurăm zilnic transportul bagajelor de la unitățile de cazare

Accesorii necesare

- biciclete (închiriere 400 lei/tabără)
- cască de biciclete
- camera pentru cauciuc
- pompă de bicicletă
- chit reparație biciclete (opțional)

Număr profesori:2

Extrem

Sport

Creativitate

Dificultate

data taberei, pret

reduceri

 

Reducere pentru fraţi 10%
* este valabil în cazul înscrierilor în același tabără
** reducerile nu se acumulează

Sponzori:

Reducerea de mai sus este acordată din sprijinul Consiliului Județean Mureș.

ÎnscriereÎnscriere în tabără